Burgemeester krijgt dreigbrief na rellen Veen

Op de redactie van Omroep Brabant is maandag een anonieme dreigbrief binnengekomen gericht aan burgemeester Fons Naterop (CDA) van de gemeente Aalburg. De schrijver zou uit het Brabantse dorp Veen komen, waar vorige maand 101 mensen werden gearresteerd vanwege rellen.

De briefschrijver bekritiseert uitspraken van Naterop naar aanleiding het politieoptreden op 30 december. Volgens de burgemeester heeft de politie goed werk verricht, wat de schrijver betwist. De briefschrijver vindt dat Naterop in de media gelogen heeft over de manier waarop de politie de verdachten heeft aangehouden en hoe zij behandeld zijn.

In de brief staat verder dat de de CDA'er alvast moet uitkijken naar een andere gemeente en dat hij op zijn hoede moet zijn. Ook wordt oud-burgemeester Frans Buijserd (CDA) genoemd (2003-2007). Volgens de briefschrijver lukte het Buijserd niet om het stoken in Veen tegen te gaan en zal het Naterop ook niet lukken.

In Veen is het traditie dat autowrakken in brand worden gestoken rond de jaarwisseling. Toen agenten vorige week maandag ter plaatse kwamen, werden zij bekogeld met flessen en vuurwerk. De laatste arrestanten zijn zaterdag vrijgelaten.

Omroep Brabant meldt dat de brief mogelijk ook bezorgd is bij Naterop zelf. Een woordvoerder van de gemeente Aalburg kon dat maandag nog niet bevestigen aan de omroep. "Tot aan het weekend zijn er in ieder geval geen directe dreigementen aan het adres van de burgemeester gedaan", aldus een woordvoerder op de website van de omroep.

De politie geeft aan de brief mee te nemen in het lopende onderzoek naar de rellen in Veen.