Schumacher kritiek na skiongeluk

Michael Schumacher is vanmorgen tijdens een skiongeval in de Alpen in Frankrijk gewond geraakt. Het Franse Europe 1 meldt dat de Duitser met hoofdletsel is opgenomen in het ziekenhuis.

Het Franse radiostation RMC meldt dat de situatie van Schumacher niet levensbedreigend zou zijn en dat hij ook niet buiten bewustzijn is geweest.

Tussen 1991 en 2006 was Schumacher actief in de Formule 1. In die periode werd hij zevenmaal wereldkampioen. In 2010 maakte hij zijn rentree op de grid bij Mercedes GP, maar hij was niet meer zo oppermachtig als voorheen.

Update 14.13 uur
Volgens de directeur van het resort waar Schumacher verbleef, Christophe Gernignon-Lecomte, droeg de Duitser een helm en sloeg hij met zijn hoofd tegen een rotsblok. De verwonding zou volgens de directeur niet ernstig zijn.

Update 15.38 uur
Schumacher was samen met zijn 14-jarige zoon offpiste aan het skiën toen het ongeval gebeurde. Het is nog steeds onduidelijk hoe ernstig de verwondingen van Der Schumi zijn. De BBC meldt dat hij van een ziekenhuis in Moutiers overgebracht is naar een groter in Grenoble.

Update 17.25 uur
Schumacher zou aan het skiën zijn geweest met twee begeleiders, die meteen de hulp van een helikopter ingeroepen hadden toen het ongeluk gebeurd was. De helikopter vervoerde de Duitser naar het ziekenhuis van Moutiers. Woordvoerster Sabine Kehm had het volgende te melden vanmiddag: "We vragen begrip voor het feit dat we momenteel geen constante aanvoer van nieuws over zijn gezondheidstoestand kunnen geven. Hij [Schumacher, red.] droeg een helm en was niet alleen. Ook was niemand anders betrokken bij de val."

Op dit moment wordt de Duitser in Grenoble bijgestaan door goede vriend professor Gerard Saillant, die ook een bekende is van voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt. Professor Saillant, specialist in neurologie, behandelde Schumacher ook toen die zijn been had gebroken tijdens de Britse Grand Prix in 1999.

Update 19.22 uur
De vrouw en twee kinderen van Michael Schumacher staan hem bij in het ziekenhuis in Grenoble, waar de Duitser na het eerste bezoekje aan het kleinere ziekenhuis van Moutiers werd gebracht, aldus de BBC. James Allen, BBC Radio 5 Live-correspondent en Formule 1-kenner, wist over de toestand van Schumacher te melden: "De verwonding is serieus, maar niet levensbedreigend."

Update 21.24 uur
Schumacher heeft volgens diverse media een zware hersenschudding opgelopen. Volgens berichten uit Frankrijk zou de toestand van de Duitser gedurende de avond verslechterd zijn.

Update 23.40 uur
Volgens de officiële verklaring van het management van Schumacher verkeert de Duitser in in levensgevaar. De toestand van Michael Schumacher is de laatste uren verslechterd. Hij heeft een schedeltrauma opgelopen en ligt in coma. De zevenvoudig wereldkampioen zou al in coma zijn geweest toen hij het ziekenhuis van Grenoble binnengebracht werd. Daar is hij mede vanwege een hersenbloeding direct geopereerd.

Michael Schumacher tijdens de Race of Champions vorig jaar in Bangkok (Foto: Pro Shots)Michael Schumacher tijdens de Race of Champions vorig jaar in Bangkok
(Foto: Pro Shots)