Audi wil 22 miljard euro investeren

Autofabrikant Audi gaat de komende vijf jaar bijna 22 miljard euro investeren. Het is de bedoeling om de investering voornamelijk te gebruiken in nieuwe modellen, het vergroten van de productiecapaciteit en vernieuwingen.

Audi, een fabrikant van luxe auto's, denkt volgend jaar al nieuw personeel nodig te hebben. Hiervan willen ze onder meer zevenhonderd jongeren aannemen voor een opleiding in de Duitse fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm. Tevens wil de constructeur volgend jaar zijn eerste fabriek in Noord-Amerika openen. Het plan is dat in 2016 de eerste auto's van de band rollen.

Audi hoopt via deze weg in de komende jaren twee miljoen auto's te kunnen afleveren. "We hadden onszelf het doel gesteld om in 2015 jaarlijks anderhalf miljoen auto's te kunnen leveren", volgens topman Rupert Stadler. "Dat doel hebben we nu echter al ruim gehaald. Daarom gaan we door in de richting van de volgende mijlpaal."

Toch gaat het meeste geld van de investering niet in personeel zitten maar in de vernieuwingen. Bijna zeventig procent van het totale bedrag gaat op aan het ontwikkelen van nieuwe modellen en technieken.