Willem W‚ldpyk wint Friese Popprijs 2013

Programmamaker en presentator Willem de Vries heeft gisteravond de Friese Popprijs 2013 gewonnen. De Vries is onder meer bekend van zijn dagelijkse programma Noardewyn, één van de bestbeluisterde programma's op de regionale omroep van Friesland, waarin hij muzikale gasten uit binnen- en buitenland ontvangt.

De prijzen werden uitgereikt bij de voorlaatste dag van Serious Record, een wereldrecordpoging in het kader van Serious request, waarbij zo'n 400 bands en solo-artiesten gezamelijk 363 uur non-stop optreden. De recordpoging, die op 6 december werd geopend met een optreden van De Jeugd van tegenwoordig, is georganiseerd door Friesland College D’Drive, Poppodium Asteriks en Poppodium Romein en zal vanavond afgesloten worden met optredens van onder meer Jacco Gardner en Gratis Bier.

Naast radiomaker Willem 'Wâldpyk' de Vries vielen ook de organisatoren van het nieuwe Leeuwarder popfestival Welcome to the Village in de prijzen. Zij ontvingen uit handen van Hans Snijder, hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant, de LC-publieksprijs. De Friesland Pop Talent Award ging naar de jonge Leeuwarder band The Future's Dust.