Kim Kardashian verdedigt kleine donatie

Kim Kardashian vindt het onterecht dat ze wordt bekritiseerd omdat ze 'slechts' tien procent van de opbrengsten van een veiling schonk aan de Filipijnen. "Ik vind het heel vervelend dat mensen mij aanvallen terwijl ik iets geef en mensen probeer te helpen", schrijft de realityster op haar weblog.

De 33-jarige Kardashian had kleding en schoenen aangeboden op veilingsite Ebay om geld op te halen voor de slachtoffers van de tyfoon. "Ik houd maandelijks veilingen en verander van tijd tot tijd het doel. Ik geef tien procent van al mijn inkomsten aan goede doelen, niet alleen wat ik verdien tijdens veilingen op Ebay", legt de realityster uit.

Kardashian zegt de rest van de opbrengsten niet in haar eigen portemonnee te stoppen. "Het bedrijf dat de spullen voor mij online zet krijgt een percentage en dan zijn er nog allerlei andere instanties en diensten die betaald moeten worden. Daarna blijft er nog vijftig procent over waarvan tien procent wordt weggegeven."

De realityster, die samen met haar familie voor de show Keeping Up with the Kardashians wordt gevolgd, vindt dat het niet uitmaakt welk bedrag je schenkt. "De mensen op de Filipijnen hebben ons nodig. Hoe veel of weinig je ze ook geeft." Kardashian, die samen met verloofde Kanye West een dochter heeft, blijft ook in de toekomst goede doelen steunen. "Het maakt me blij dat anderen het leuk vinden om iets van mij te kopen en op die manier ook hun steentje bijdragen."