Phil Collins werkt aan nieuwe nummers

Phil Collins' afscheid van de muziekwereld valt hem toch zwaarder dan verwacht. De 62-jarige Brit ging drie jaar geleden met pensioen, maar werkt inmiddels aan nieuwe nummers. Dat heeft de voormalige Genesis-zanger en -drummer woensdag onthuld op een bijeenkomst voor zijn goededoelenorganisatie Little Dreams Foundation.

"Ik heb het schrijven en creatief bezig zijn gemist, dus ik probeer dat weer op te pakken", vertelt Collins. "Ik heb wat tekstuele ideeën op papier staan die goed zijn en ik ben weer aan het rommelen op de piano." Een nieuwe toer behoort ook tot de opties. Dat gebeurt echter niet voor het einde van volgend jaar, laat hij weten. Of hij denkt aan solo-optredens of shows met Genesis wil hij niet zeggen.

Collins ging met pensioen zodat hij vaker bij zijn kinderen kon zijn. Hij heeft in totaal vijf spruiten, waaronder twee jonge zoons uit zijn derde huwelijk dat in 2008 ten einde kwam. De zanger wilde niet langer hun verjaardagen missen. "Het gaat al mijn hele leven zo en ik wil dat niet meer."