Bijna anderhalf miljoen Droomboeken opgehaald

Ruim 1,45 miljoen huishoudens hebben het Droomboek opgehaald. Dat heeft het Nationaal Comité Inhuldiging dinsdag bekendgemaakt.

Het Droomboek was een initiatief van het inhuldigingscomité naar aanleiding van de troonswisseling en had als motto 'Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning'. Ruim 6500 Nederlanders stuurden een bijdrage in. In het boek zijn uiteindelijk driehonderd dromen terechtgekomen, geselecteerd door een jury van bekende Nederlanders.

De eerste oplage van het Droomboek was een miljoen exemplaren. Al snel bleek dat dit aantal niet genoeg was. Het comité besloot vervolgens om tweehonderdduizend exemplaren bij te drukken en later nog eens driehonderdduizend boeken. Daar blijft het bij.

Comitévoorzitter Hans Wijers vindt het 'fantastisch' dat zo veel mensen het Droomboek hebben opgehaald. "Het geeft aan dat een groot deel van Nederland en de Caribische delen binnen het koninkrijk dit initiatief heeft gewaardeerd", zegt hij in een verklaring. Het boek is volgens hem een 'prachtige herinnering' aan de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Het Nationaal Comité Inhuldiging rest nog één evenement ter afsluiting van de werkzaamheden rond de troonswisseling: de dankbetuiging aan prinses Beatrix op 1 februari in Rotterdam. Het feest was eerst voorzien op 14 september, maar werd uitgesteld na het overlijden van prins Friso.