Trein ontspoord in NYC

In New York City is omstreeks 13.20 uur (Nederlandse tijd) een passagierstrein van de Metro North-lijn ontspoord. Minstens één wagon zou in het water van de nabij gelegen rivier liggen. Er zijn volgens CNN momenteel ongeveer 100 brandweermannen ter plaatse. Over gewonden is nog niks bekend.

Update 14:45 uur:
Het treinstel (nee, het is geen metro) is ontspoord vlakbij het Spuyten Duyvil-station. CNN Meldt dat er melding is van twee doden. Vijf van de wagons van de trein zouden zijn ontspoord. Ooggetuigen melden dat er minimaal één wagon in het water zou liggen, maar dit is nog niet terug te zien op de beelden.

Update 15:12 uur:
Een reiziger die iedere zondagochtend op deze lijn reist, gaf aan vandaag in de voorste wagon te zitten. De trein reed volgens hem sneller dan normaal. Hij was zelf in staat om op eigen houtje de trein uit te komen, maar anderen waren minder gelukkig en moesten op een brancard naar buiten gedragen worden.

Update 15:30 uur:
Diverse bronnen melden dat er 4 doden en minstens 48 gewonden zouden zijn. 

Update 17:15 uur:
De reddingswerkzaamheden zijn nog in volle gang. Honderden brandweermannen helpen de reizigers uit de treinen. Volgens RTL Nieuws zijn er mogelijk ook mensen onder de trein terechtgekomen. De politie is op zoek naar mensen die uit de trein zijn geslingerd. Op het water varen politieboten. Duikers zoeken er naar mensen die mogelijk in het water zijn beland. De trein is namelijk slechts enkele meters voor de oever tot stilstand gekomen.