RTL blijft achter Gordon staan

RTL betreurt het dat een groep mensen zich zeer gekwetst voelt door de grappen die Gordon heeft gemaakt ten koste van een Chinese man. Dat heeft de zender donderdag laten weten in een persverklaring. De zender blijft vierkant achter Gordon staan. Het is de eerste reactie van de zender op de ophef over de grappen van het jurylid van Holland's Got Talent.

"Een aantal mensen, waaronder een deel van de Aziatische gemeenschap, heeft aangegeven dat de opmerking als zeer kwetsend is ervaren. Dat betreuren wij zeer", zo is in de verklaring te lezen. Volgens RTL 4 staat Gordon bekend als iemand 'met een kleine hartje en een grote dosis empathie'. "Van opzettelijk kwetsend gedrag was geen sprake en daarin steunt RTL Gordon volledig."

"Het publiek kent Gordon als tv-persoonlijkheid en weet dat bij hem iedereen het onderwerp van zijn grappen kan zijn", meldt de zender verder. "Hij maakt daarbij geen enkele uitzondering, ontziet zeker ook zichzelf niet en dat is juist zijn kracht."

Het jurylid van Holland's Got Talent zei tegen een Chinese kandidaat onder meer: 'Welk nummer ga je zingen? Nummer 39 met rijst? Het fragment ging de wereld over en leidde onder meer tot een klacht van Meldpunt Discriminatie tegen RTL.