'Angola verbiedt islam'

De islam is in veel landen een heet hangijzer. Sommigen zien in de religie zo'n groot gevaar, dat de religie volgens hen verboden moet worden. Een meerderheid in het Westen wil echter de vrijheid van godsdienst niet opgeven. In het Angola hebben ze daar kennelijk niet zo'n moeite mee.

Het land in West-Afrika heeft volgens verschillende bronnen namelijk besloten om de strijd tegen sektes op te voeren. De meerderheid van het land hangt een vorm van christendom aan, vaak vermengd met inheemse godsdiensten. Alle andere religies, waaronder de islam, worden als sektes beschouwd.

Die sektes moeten eerst gelegaliseerd worden door het Orwelliaans genaamde Ministerie van Justitie en Mensenrechten, maar bij islam is dat niet gebeurd. Volgens minister van Cultuur Rosa Cruz e Silva is het goed om hard op te treden tegen religies die ingaan tegen de Angolese gewoonten en cultuur. De eerste stap is het vernietigen van alle moskees.

President José Eduardo dos Santos lijkt haar daarin te steunen: "Dit is het definitieve einde van de islamitische invloed in ons land." Ook de gouverneur van een van de hoofdstad Luanda is het daarmee eens. Hij geeft te kennen dat moslims zich niet thuis zouden moeten voelen in Angola.