Ian McKellan bijna genekt door Hobbit-film

Ian McKellen heeft op de set van de eerste Hobbit-film op het punt gestaan te stoppen met acteren. De Britse acteur werd doodongelukkig toen hij voor de zoveelste keer in zijn eentje voor een green screen moest gaan staan. "Ik dacht dat ik maar helemaal moest stoppen met acteren als ik deze moderne problemen niet aankan", zegt de acteur tegen The Guardian.

Het groene scherm wordt onder andere gebruikt om een acteur in een andere opname te plakken. Veel acteurs hebben er een bloedhekel aan, omdat het vaak een eenzame bedoening is waar de acteur tegen het luchtledige moet acteren.

McKellen neemt in de Hobbit-film, net als in The Lord of the Rings, de rol van tovenaar Gandalf op zich. Hij moest vaak voor een green screen acteren omdat de andere acteurs veel kleinere personages spelen, zoals dwergen en hobbits. Zij deden hun scènes in een andere studio. De twee opnames werden later gecombineerd, waardoor Gandalf veel groter lijkt dan zijn metgezellen.

"Ik voelde me echt ellendig", gaat de 74-jarige McKellen verder. "Dit is niet waarom ik ben gaan acteren. Ik wil graag met andere mensen samenspelen, niet in mijn eentje."

Gelukkig zag regisseur Peter Jackson wat McKellen meemaakte. "Hij had het echt zwaar. We hadden met hem te doen, daar in zijn eentje in green screen-land."

Uiteindelijk besloot de crew McKellen op te beuren door zijn trailer te versieren met foto's en andere aandenkens uit de film. En met succes, want McKellen is ook in The Hobbit - The Desolation of Smaug, die op 11 december verschijnt, weer van de partij.


Ian McKellan bijna genekt door Hobbit-film (Foto: Novum)