Schokkend Facebook-filmpje blijkt cabaret

Een schokkend filmpje op Facebook blijkt een opname te zijn voor een cabaretprogramma. De 33-jarige maker uit Den Haag heeft woensdagmiddag verklaard dat het filmpje is bedoeld voor artistieke doeleinden, laat de politie weten.

Onder leerlingen van twee middelbare scholen in Terneuzen ontstond de afgelopen dagen veel commotie over het filmpje, dat meekwam met een vriendschapsverzoek. De 'hoofdrolspeler' dreigt de ontvanger te verkrachten en zijn of haar nek te breken. De politie stelde direct een onderzoek in.

De Hagenaar meldde zich woensdagmiddag vrijwillig bij de politie nadat vrienden hem op alle mediaberichten over het filmpje hadden gewezen. Hij verklaarde dat het speciaal is gemaakt voor een cabaretprogramma, en dat het filmpje alleen te bekijken is in een besloten chatgroep voor deelnemers aan dit project.

De Hagenaar zegt niet te kunnen verklaren hoe het toch voor iedereen openbaar is gemaakt. De man is volgens de politie erg geschrokken van alle negatieve publiciteit en boos over de openbaarmaking. Hij voelt zich 'in zijn goede eer en naam' aangetast.