Journey schenkt 350.000 dollar aan Filipijnen

De Amerikaanse band Journey heeft 350.000 dollar gedoneerd aan de Filipijnen. De band heeft het geld geschonken aan het voedselprogramma van de Verenigde Naties. Het bedrag zou goed zijn voor 1,4 miljoen maaltijden voor de slachtoffers van de tyfoon.

Journey, onder meer bekend van zijn hit Don't Stop Believin', verklaarde dat het land 'de hoop niet op moet geven en dat hulp onderweg is'. De rockband riep ook zijn fans op geld te doneren.

Ook in Nederland zijn meerdere acties georganiseerd om de Filipijnen te helpen. Zo organiseert dj Ferry Corsten op woensdag een benefietconcert in Club Panama in Amsterdam, doneerden verschillende cabaretiers de opbrengsten van voorstellingen en halen verschillende tv-programma's geld op voor giro 555.

De Nederlandse inzamelingsactie ten bate van de slachtoffers van de tyfoon Haiyan wordt maandagavond afgesloten met een gezamenlijke tv-uitzending op Nederland 1, RTL 4 en SBS6. Jeroen Pauw, Paul Witteman, Humberto Tan en Bridget Maasland praten de avond aan elkaar.