Wulff: ik ben onschuldig

De Duitse ex-president Christian Wulff heeft donderdag op de eerste dag van zijn corruptieproces zijn onschuld bepleit. Dat meldt persbureau dpa. De vroegere minister-president van Nedersaksen wordt ervan beschuldigd zich in 2008 door filmondernemer David Groenewold te hebben laten onthalen op een snoepreisje naar het Oktoberfest in München. In ruil daarvoor zou Wulff de baas van het Siemens-concern hebben gevraagd om financiële steun voor een filmproject. Om die reden zit ook Groenewold voor de rechtbank in Hannover in de beklaagdenbank.

Wulff zei dat hij er pas in 2012 achterkwam dat Groenewold de rekening had betaald voor het reisje naar München. "Ik ben ervan overtuigd dat ik van deze aanklacht zal worden vrijgesproken, aangezien ik in mijn ambt altijd correct heb gehandeld", aldus Wulff.

Wulff, die in 2010 met 51 jaar de jongste bondspresident van Duitsland werd, trad in 2012 af, nadat het openbaar ministerie om opheffing van de immuniteit van de CDU-politicus had gevraagd. Justitie heeft diverse feiten onderzocht, maar die bleken vrijwel allemaal strafrechtelijk weinig voor te stellen. Wulff is daarom alleen maar aangeklaagd om iets van zevenhonderd euro, die Groenewold onder andere voor hotelovernachtingen van Wulff en zijn vrouw in München heeft betaald.

De advocaat van Wulff noemde het idee dat de vroegere bondspresident in ruil voor een paar honderd euro hand- en spandiensten zou verrichten voor een vriend 'absurd'.