Snoepincident krijgt mogelijk een staartje

De vrouw uit Amsterdam-West die eerder deze week geweigerd zou hebben om tijdens het Sint-Maartenfeest snoepjes aan Marokkaanse kinderen uit te delen, wil in gesprek met de desbetreffende moeders. Zij is van mening dat het hele verhaal nogal uit z’n verband gerukt is.

Naar eigen zeggen was zij die avond helemaal geen snoep aan het uitdelen. Ze zou alleen de moeders van de kinderen hebben aangesproken over het feit dat ze het behoorlijk hypocriet vindt dat een Nederlands feest alleen goed genoeg is, wanneer er gratis snoep wordt uitgedeeld. Ze maakte zich erg druk over het gedoe rond Zwarte Piet en wilde alleen maar eventjes haar mening geven. Achteraf vind ze dat niet handig.

Volgens de moeders van de slachtoffertjes waren de kindertjes erg ontdaan en overstuur van het incident. Zij hebben dan ook met gezwinde spoed een klacht ingediend bij het Meldpunt Discriminatie. Na de melding heeft een buurtregisseur met de vrouw contact gezocht. De dame in kwestie wil graag een goed gesprek beginnen met de moeders van het kroost. Mits hun echtgenoten dat goedvinden uiteraard.