Grote opkomst bij crematie WO2-veteraan

Honderden mensen zijn maandag op de crematie van een Britse veteraan uit de Tweede Wereldoorlog afgekomen die ze nooit hebben gekend. Harold Jellicoe Percival overleed 25 oktober, maar had geen directe familie of goede vrienden meer over. Aan een oproep in een lokale krant om zijn uitvaart bij te wonen werd massaal gehoor gegeven.

Het rouwcentrum dat Percivals crematie afhandelde plaatste de advertentie, die vervolgens werd opgepikt op Twitter. Honderden militairen, veteranen en burgers kwamen maandag samen in Lytham St Annes, in het noordwesten van het land, om Percival de laatste eer te bewijzen. De belangstelling was zo groot dat niet iedereen in het rouwcentrum paste. Tientallen mensen die niet naar binnen konden bleven buiten in de regen staan.

"Het was compleet overweldigend, we hadden deze enorme opkomst helemaal niet verwacht", zei Lorraine Holt, een medewerker van het verzorgingstehuis waar Percival woonde voor hij overleed. "We hebben een hoop veteranen (...) en elk van hen zou op deze manier herinnerd moeten worden."