Studenten tonen nutteloosheid ov-kaart; reizen doelloos rond

Naar verwachting een kleine 400 studenten reizen vrijdag met een speciale actietrein door de Randstad om te demonstreren tegen de mogelijke afschaffing van de ov-kaart.

De acht coupés tellende trein vertrekt om 11.30 uur vanaf Den Haag Hollands Spoor. Na tussenstops in Delft, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Leiden bereikt de actietrein rond 15.00 uur het eindpunt Den Haag Centraal Station. De actie is een initiatief van studentenvakbond LSVb en JOB, de organisatie voor scholieren in het mbo. De studenten zijn fel gekant tegen de mogelijke afschaffing van de kaart, zoals in de politiek wordt besproken.

Onder de noemer 'spoorcollege' komen er in de diverse coupés verscheidene zaken aan bod. Zo zijn er discussies met politici en kunnen studenten rechtshulp inwinnen. Op elk station dat wordt aangedaan stappen meer studenten in, die daaraan voorafgaand folders uitdelen op de perrons. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de trein met 350 tot 400 jongeren aan boord koers zet naar eindpunt Den Haag.