Teeven niet blij met 'Europa'

Fredje Teeven is niet blij. Dat is ie wel vaker niet, maar nu is de staatssecretaris van Veiligheid en justitie niet echt te spreken over een standpunt van de Raad van Europa. Het Comité van Sociale Rechten heeft zich namelijk nogal negatief uitgelaten over hoe Nederland momenteel met asielzoekers omspringt. Het comité is de mening toegedaan dat je illegalen niet zomaar zonder eten of drinken op straat mag dumpen.

Een mening die de zijne niet is en dus, volgens Teeven 'buitengewoon onwenselijk'. De voormalig lijsttrekker van Leefbaar Nederland wil niet teveel op de kwestie ingaan, temeer omdat dit Europese standpunt (nog) niet juridische bindend is. Liever wacht hij even het officiële standpunt af. "We gaan niet in de houding springen en iedereen eten en drinken geven", aldus de liberaal. "We zijn het aan het bestuderen en gaan het definitieve standpunt afwachten"

Het moge duidelijk zijn dat de man die geen enkele moeite heeft met censuur op internet, niet zit te wachten op meer inmenging op dit gebied van Europa. Verder is hij bang dat een humaner asielbeleid een aanzuigende werking op 'gelukzoekers' zal hebben.