Bospop definitief naar andere locatie

Bospop gaat definitief op zoek naar een andere locatie. Het Limburgse festival wil graag groeien, maar dat is niet mogelijk op de huidige plek. Bospop heeft twee alternatieve locaties op het oog, maakte de festivalorganisatie vrijdag bekend.

Bospop heeft volgens de gemeente Weert zijn bezoekerslimiet bereikt met negenduizend festivalgangers. De festivalorganisatie stelt minstens zestienduizend bezoekers nodig te hebben om quitte te draaien. De gemeente laat dat aantal festivalgangers niet toe op de huidige locatie, sportpark Boshoven.

De festivalorganisatie stelt dat een groter aantal bezoekers wel mogelijk is op sportpark Boshoven. "Helaas is het gemeentebestuur hiertoe niet bereid gebleken", stelt de organisatie vrijdag in een verklaring. Volgens Bospop ging 'met name' de burgemeester niet overstag. Een woordvoerder van het festival zei vorige maand al dat de samenwerking met de gemeente Weert 'niet optimaal' verloopt.

De organisatie van Bospop onderzoekt momenteel twee locaties. Het evenemententerrein aan de Eindhovenseweg, waar Bospop in 2010, 2011 en 2012 plaatsvond. Die plek bleek eerder echter te duur voor het festival. Ook kijkt Bospop naar de sportvelden Merefeldia in Nederweert. Eind deze maand wil de festivalorganisatie de knoop doorhakken. Op donderdag 28 november wil Bospop de nieuwe locatie, headliners en start van de kaartverkoop voor 2014 aankondigen.