Ook Zweden waarschuwt voor storm

De Zweedse meteorologische dienst SMHI heeft maandag een waarschuwing uitgevaardigd voor extreem weer. De storm die eerder op de dag al voor problemen zorgde in Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland, trekt in de loop van maandag naar het noordoosten en bereikt naar verwachting in de loop van de avond de Zweedse kust.

De SMHI heeft in verband met de storm de zwaarste waarschuwing uitgegeven. Dat houdt in dat de storm 'groot gevaar' kan opleveren voor de bevolking. De weerdienst houdt rekening met windsnelheden boven de 100 kilometer per uur. Ook wordt hoogwater verwacht.

De Noorse meteorologische dienst heeft een waarschuwing voor het noodweer ingetrokken. De Noorse zuidkust lijkt net gespaard te worden. Het Meteorologisk Institutt waarschuwt echter dat niets zeker is.

In Denemarken maakt men zich op voor zwaar weer. In een groot deel van het land geldt code oranje, het op een na hoogste niveau. Er worden windsnelheden van ruim boven de 100 kilometer per uur verwacht. Her en der kunnen windstoten met orkaankracht voorkomen, verwacht de meteorologische dienst DMI.