De Ontmaagding van Eva van End wint Prix Europa

De arthousefilm De Ontmaagding van Eva van End van Michiel ten Horn heeft gisteren op het European Broadcasting Festival in Berlijn een Prix Europa gewonnen. De tragikomedie won de prijs voor meest innovatieve fictieve televisiescenario door een nieuwkomer.

Het verhaal vertelt over een vader, moeder en drie kinderen die al jaren lang in een vastgeroest systeem zitten van normen en waarden en al dan niet scheve omgangsvormen. Als de 17-jarige uitwisselingsstudent Veit ineens langskomt uit Duitsland, wordt dit evenwicht aan het wankelen gebracht. Hij lijkt de vleesgeworden perfectie, waardoor zowel de mannen als de vrouwen in de familie Van End zich onzeker en uitermate zelfbewust gaan voelen.

Het festival is het grootste in Europa waar jaarlijks in een competitie de beste televisie-, radio- en onlineproducties worden gekozen. De diverse jury's bestaan uit Europese filmmakers die tijdens een voor het publiek toegankelijk debat de winnaars bepalen. Het festival heeft als doel de distributie van de producties te bevorderen. De organisatoren van de Prix Europa ontvingen 664 inzendingen uit 36 landen voor de dertien verschillende prijzen.


De Ontmaagding van Eva van End wint Prix Europa (Foto: Novum)