Stallone geeft haat Schwarzenegger toe

Sylvester Stallone had in de jaren tachtig zo'n hekel aan Arnold Schwarzenegger dat hij regelmatig wenste dat de Oostenrijkse Eik niet bestond. "Ik vond het simpel gezegd vreselijk dat hij überhaupt op de planeet rondliep", vertelt de 67-jarige Stallone op de website Yahoo Movies.

Toch was de wederzijdse hekel ook ergens goed voor. "Die competitie zorgde ervoor dat we allebei extra ons best deden", vertelt Stallone. "Zoals Arnold zou zeggen: het dwong je te accelereren."

"Na een tijdje begon ik die rivaliteit zelfs leuk te vinden", gaat Sly verder. "We probeerden elkaar steeds te overtreffen. Had hij een groter geweer, dan maakte ik in één film meer mensen af. Maar na een tijdje ging hij sciencefictionfilms maken, waardoor ik een beetje achterbleef."

Dat Stallone en Schwarzenegger jarenlang niet door een deur konden, is bekend. De twee spierbundels van weleer hebben echter al jaren geleden de strijdbijl begraven. In de jaren negentig zetten ze, met Bruce Willis, de restaurantketen Planet Hollywood op, die overigens inmiddels ter ziele is. Ook waren ze recenter in de twee Expendables-films te zien, zij het in slechts een paar scènes.

Deze week ging Escape Plan in première, de eerste film waarin ze werkelijk elkaars tegenspelers zijn. In de actiefilm zijn de beide bejaarden ruige gedetineerden in een hypermoderne gevangenis. Alleen met elkaars hulp kunnen ze de sadistische baas en zijn bewakers te slim af zijn en uit de bajes ontsnappen.