Twitter wil eigen chatapplicatie lanceren

Twitter is van plan een eigen chatapplicatie te maken waarmee privéberichten kunnen worden verstuurd. Het Amerikaanse bedrijf wil daarmee de concurrentie aangaan met onder meer Whatsapp. Dat schrijft het doorgaans goed ingelichte techweblog All Things Digital op basis van anonieme bronnen.

De chatapp zou los van de normale twitterapp moeten functioneren. Of de twee apps vriendengroepen delen of juist informatie uit de contactpersonenlijst op een telefoon haalt, is nog niet bekend.

Via Twitter is het op dit moment al mogelijk privéberichten te sturen. De zogeheten direct messages worden in de regel echter niet voor uitgebreide chatsessies gebruikt.

Sinds kort is het in sommige gevallen ook mogelijk berichten per direct message te sturen naar mensen die de verstuurder niet volgt, maar deze functie verkeert nog in de testfase.

Een woordvoerder van het bedrijf wilde geen commentaar leveren op de toekomstige functies.

Sinds donderdag heeft Twitter last van een storing. Hierdoor werkt het versturen van privéberichten via Twitter niet goed. Berichten met links in de tekst werden veelal geweigerd.