Toneelstudenten grootste sletten

Studenten aan de toneelacademie blijken de grootste slettenbakken onder de studenten te zijn. Dit blijkt uit een enorm onderzoek naar het geslachtsverkeer van oud-studenten.

Aan de andere kant van de Noordzee heeft men maar liefst 2.177 zojuist afgestuurde jongeren het hemd van het lijf gevraagd over hun seksleven tijdens hun studententijd. Hieruit vallen schokkende conclusies te trekken.

Zo blijken toneelstudenten het geilst te zijn. Tijdens hun studie hebben ze gemiddeld maar liefst 28 verschillende bedpartners gehad. Met slechts drie neukertjes minder hoeven scholieren aan een dansacademie nauwelijks voor hen onder te doen. Leerlingen die een opleiding PR of media volgen, nemen met 22 sekspartners de derde plek in.

Volg je een studie geologie, dan ben je echter een saaie lul. Zij rijgen tijdens hun studententijd gemiddeld slechts tien dames aan hun blanke sabel. En rechtenstudenten doen het met elf bedpartners al niet veel beter. Bij sportievelingen en kunstliefhebbers is het met dertien sekscontacten ook huilen met de pet op.

Maar er is nog meer. Uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat bijna een kwart van de eerstejaars een soa oploopt. Want condooms, daar doet 89 procent van de studenten niet aan. Met zes op de tien soa's is chlamydia dan ook het populairst, gevolgd door herpes en genitale wratten.

Van alle ondervraagden, die tijdens hun gehele studententijd vrijgezel waren geweest, heeft 73 procent toegegeven dat ze tijdens de seks onder invloed waren van alcohol. Meer dan de helft was dan ook zo dronken, dat ze vergeten waren wie hen had verrast met een geslachtsziekte. Een op de drie ontdekte de soa pas toen ze werden gebeld door een van hun neukertjes die zelf een soa had opgelopen.