Hardcore voetjevrijer vrijuit

Gisteren diende voor de rechtbank van Kortrijk een bijzondere strafzaak. Een 30-jarige man had met zijn voet tienermeisjes aangerand. De voetjevrijende Belg is echter vrijgesproken.

De beste man zat bijna twee jaar geleden met vier tienermeisjes uit een internaat te Roeselare in het bubbelbad. Omdat onder de bubbels wel vaker dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen, besloot deze ransaap met zijn voet de jonge dames te beroeren.

En dat voetjevrijen ging behoorlijk ver. "Hij stak zijn voeten tussen de benen van de meisjes", verklaarde de aanklager. "Bij een van de slachtoffers ging hij zelfs zo ver dat hij met zijn tenen haar geslacht aanraakte."

Volgens de advocaat van de voetjevrijer was er geen sprake van aanranding. In een bubbelbad zit je nu eenmaal dicht op elkaar. Zelf kan de man zich niets meer van het voorval herinneren. Hij was namelijk dronken.

Wel heeft de Belg zijn spijt betuigd. Hoewel de rechter de feiten bewezen achtte, streek de beste man over zijn hart en sprak de beste man vrij. Of de man zijn daden op dezelfde manier voortzet, moet de praktijk uitwijzen.