Patricia Paay trekt geen hond

Patricia Paay heeft met de eerste aflevering van haar nieuwe programma Cougar Love weinig kijkers getrokken. Voor de show, waarin Paay de wereld in duikt van oudere vrouwen die op jonge mannen vallen, bleven donderdagavond 44 duizend mensen thuis.

Het programma voorafgaande aan Cougar Love, Breaking Amish, wist 41 duizend kijkers te trekken. De show die volgde, Extreme Cougar Wives, wist echter meer dan twee keer zoveel mensen te boeien als Cougar Love; 96 duizend. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Paay, zelf de bekendste cougar van Nederland, verscheen de afgelopen weken regelmatig in de media om het TLC-programma te promoten. De 64-jarige zangeres heeft een relatie met de 35 jaar jongere Nicky van Dam. Paay zei eerder dat er veel voordelen zitten aan een relatie met een jongere man. "Ze hebben meer uithoudingsvermogen, bedrijven vaak betere seks - als je de goede uitzoekt - en hebben enorme lol."

Paay had het deze week nog aan de stok met Peter Jan Rens, over zijn relatie met een veel jongere vrouw. De zangeres zei dat ze de relatie van de 63-jarige presentator en zijn 20-jarige vriendin Virginia 'een beetje pedofilie' vindt. 'Een smakeloze opmerking', vond Rens.