Nieuwe iPad Mini mogelijk vertraagd

De nieuwe versie van de iPad Mini gaat gebukt onder productieproblemen. Hierdoor zou de kleine tablet van Apple dit najaar beperkt of helemaal niet verkrijgbaar zijn. Volgens bronnen van nieuwsdienst Reuters zijn de fabrieken pas sinds kort bezig met de productie van de scherpere retinabeeldschermen.

Het gerucht doet al enkele weken de ronde dat de Amerikaanse techgigant deze maand een nieuwe versie van de iPad Mini aankondigt. Mocht Apple daadwerkelijk productieproblemen ondervinden, dan loopt het wellicht flink wat inkomsten mis in de najaarsverkoop.

Een retinadisplay is zo gedetailleerd dat pixels niet met het blote oog kunnen worden waargenomen. De Google Nexus 7, een concurrerend product van de iPad Mini, beschikt wel al over zo'n beeldscherm, Daarnaast komt Amazon deze maand met de Kindle Fire HDX dat ook beschikt over een retinascherm.

Oudere producten van Apple, zoals de iPad 3 en de iPhone 5, beschikken wel al over het hogeresolutiebeeldscherm. Om de nieuwe iPad Mini financieel aantrekkelijker te maken, zou het techbedrijf overwegen de opslagruimte terug te brengen naar acht gigabyte.