'Nederlandse gamers gaan voor PlayStation 4'

Nederlandse gamers lopen vooral warm voor de PlayStation 4. Aanzienlijk minder gamers zijn volgens winkelketen Game Mania geïnteresseerd in de Xbox One. Enkele weken geleden ging het om drie keer zo veel exemplaren van de PlayStation 4 en die verhouding is volgens de winkelketen alleen maar gegroeid na het uitstel van de Xbox One.

Game Mania zegt niet hoeveel exemplaren precies besteld zijn van de PlayStation 4 en Xbox One. De nieuwe Xbox van Microsoft ligt in november in Duitsland en Groot-Brittannië in de winkel. In Nederland zal de spelcomputer pas volgend jaar verkrijgbaar zijn. Een exacte releasedatum is niet genoemd.

Dit weekend krijgen zestienduizend gamers in de Jaarbeurs Utrecht de kans de twee nieuwe spelcomputers voor het eerst aan te raken tijdens de gamebeurs Firstlook. Organisator Jan-Johan Belderok van Blammo Events vindt het logisch dat ook de Xbox One op de beurs aanwezig is. "Anders had Sony met zijn PlayStation 4 vrij spel gehad", aldus Belderok.

Ondertussen is de PlayStation 4, die vanaf 29 november in de winkels zou moeten liggen, op veel plaatsen uitverkocht. Zo ook bij Game Mania. De Xbox One is nog wel te bestellen, maar van die spelcomputer is niet duidelijk wanneer deze precies in de winkel ligt.

Zaterdag en zondag opent de Jaarbeurs Utrecht zijn deuren voor maximaal zestienduizend gamers. "Door het aantal bezoekers te beperken kan iedereen enkele games spelen", dat is volgens Belderok veel belangrijker dan lange wachtrijen. Voor beide dagen zijn nog zo'n vijfhonderd kaarten beschikbaar.


'Nederlandse gamers gaan voor PlayStation 4'