Schoenenboer wil anti-islamposter laten verbieden

De islam is niet bepaald onomstreden. Volgens tegenstanders is het een extreem onprettige ideologie die geen voet aan de grond mag krijgen in Europa. Om dat te bereiken, verspreiden ze afbeeldingen die bedoeld lijken om te provoceren. Wie er in dezen ook gelijk heeft, één ding staat vast: de posters weten te provoceren. Alleen zijn het in dit geval niet de moslims die boos zijn.

De Vlaamse vereniging Vrouwen Tegen Islamisering (VTI) is een nieuwe campagne begonnen om ook anderen over te halen tot hun standpunt. In de campagne is ook een afbeelding van de benen van voorzitster Anke Van dermeersch te zien, in hoge hakken en een kort jurkje. Naast de benen staan streepjes met bijschriften als 'Sharia-conform' en 'Slet'.

Maar het zijn niet de blote benen die voor ophef hebben gezorgd, noch de suggestieve bijschriften. Het zijn de schoenen. Dat is namelijk een modieus setje van merk Louboutin. Laat dat nu niets met de poster te maken willen hebben. Sterker nog, Louboutin vindt dat de posters hun imago schaden en eist daarom dat de VTI de campagne staakt en al het materiaal vernietigt.

De dames van het VTI stellen op hun beurt dat de aanklacht belachelijk is: "Mag een politica nog vrij campagne voeren gekleed in merkkleding, mag ze nog telefoneren met een iPhone of Blackberry, een bril van Armani of Chanel dragen, of zoals Kris Peeters [de Vlaamse minister-president, red.] op een Merckx-fiets rijden zonder daarvoor aangeklaagd te worden en een proces te riskeren?"


Wie van jullie krijgt er pardoes zin om nooit meer Louboutin te kopen? (Afbeelding via VTI)