Branson: Virgin bij alliantie KLM

Richard Branson, grootaandeelhouder van luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic, wil toetreden tot luchtvaartalliantie SkyTeam. Dat zei de Britse zakenman deze week in Amsterdam, zo meldt Het Financieele Dagblad donderdag. SkyTeam is gegroepeerd rond de Nederlands-Franse luchtvaartmaatschappij Air France-KLM. "Een combinatie van Air France-KLM en Virgin Atlantic zou logisch zijn", zo meent Branson.

"Ik hou me niet bezig met de dagelijkse gang van zaken bij het bedrijf, maar ik ben ervan overtuigd dat we in de komende maanden met SkyTeam zullen praten", aldus de wereldberoemde ondernemer, die deze week in Amsterdam was als juryvoorzitter van de Postcode Loterij Green Challenge. "Een samenwerking is niet uit te sluiten."

Branson is momenteel voor 51 procent eigenaar van Virgin Atlantic. De overige aandelen verkocht hij begin dit jaar aan het Amerikaanse Delta Air Lines, partner van KLM op het gebied van trans-Atlantische vluchten. Daardoor hebben de leden van het te Schiphol gevestigde SkyTeam nu kostbare landingsrechten op de Londense luchthaven Heathrow.