Dochter Armin van Buuren noemt computer papa

De 2-jarige dochter van Armin van Buuren is er zo aan gewend dat ze haar vader via Skype spreekt, dat ze de computer papa noemt. De 36-jarige dj vertelde vrijdagavond in College Tour dat hij het moeilijk heeft met het gemis van zijn kinderen. "Maar dat heb ik ervoor over."

"Het is zwaar om mijn kinderen niet te zien", vertelde Van Buuren, die in juli zijn tweede kind verwelkomde. "Ik zie ze veel, daar kies ik bewust voor, maar toch mis ik dingen. Nu ga ik weer naar Amerika, dat is heel zwaar. Gelukkig is er Skype, maar het blijft moeilijk. Als je weer alleen op je hotelkamer zit en je ziet via de computer dat je dochter weer een paar woorden heeft geleerd. Dat is niet makkelijk."

Een paar uur nadat Armins zoon Remy in juli ter wereld kwam, stond de dj weer achter de draaitafel. "Dat is de meest bizarre dag uit mijn leven", blikte Van Buuren terug. "Om 09.00 uur is mijn vrouw bevallen en een paar uur later stond ik in België op Tomorrowland. Toen mijn zoon geboren was, wilde ik het van de daken schreeuwen. Dat heb ik daar gedaan met m'n publiek."

Armins vrouw Erika liet de dj gaan. "Ze vroeg alleen: is het belangrijk voor je? Als ik niet gegaan was, had ik spijt gehad." Hoewel hij is gaan draaien, heeft Van Buuren spijt van zijn besluit. "Nu heb ik bijvoorbeeld de eerste keer dat hij gevoed werd gemist."

Spijt heeft Van Buuren ook voor de moeilijke tijden die hij zijn vrouw heeft bezorgd. "Godzijdank zijn we nog bij elkaar, maar het is niet makkelijk geweest. Voor de buitenwereld is het alsof we een leuk stel zijn, en dat is ook zo, maar het is niet altijd makkelijk geweest."

Hoewel zijn werk een zware wissel op zijn privéleven trekt, denkt Van Buuren nog niet aan stoppen. "Ik heb het idee dat ik net begonnen ben." Mocht het de dj ooit minder voor de wind gaan, heeft hij andere plannen. "Ik focus me niet alleen meer op het draaien, van die fout heb ik geleerd. Ik produceer, heb m'n eigen radioprogramma en ben aandeelhouder in twee bedrijven. En ik heb een hele lieve familie en m'n rechtenstudie nog."

Ook voelt Van Buuren er wel iets voor om jonge dj's onder zijn vleugels te nemen. "Ik zie jongens om me heen kapot gaan aan de roem. Geef ook maar eens weerstand aan alle verleidingen. De drank, het succes, het geld en de vrouwen. Om dan puur bij muziek te blijven, is gewoon lastig. Zeker als je zo jong bent. Misschien moet ik daar maar iets mee gaan doen."

Zelf heeft Armin geen enkel probleem de verleidingen te weerstaan. "Ik ben er gewoon niet mee bezig", antwoordde de dj op de vraag of hij wel eens 'meesnuift'. "Maar ik zie het wel om me heen natuurlijk. Cocaïne gebruiken is er gewoon nog nooit van gekomen."