Echt geld binnenkort mogelijk in Warcraft

Naast de goudstukken uit World of Warcraft kunnen gamers binnenkort wellicht ook met echt geld virtuele wapens en huisdieren kopen. Blizzard Entertainment wil volgens marktonderzoeksbureau Superdata Research betalingen binnen het onlinespel introduceren. De omzet die de game genereert is flink gedaald.

Het spel bracht in april volgens de analisten 93 miljoen dollar op. Dat was in september nog 204 miljoen dollar. De daling wordt hoofdzakelijk toegeschreven aan een daling in het aantal abonnees, van ruim tien miljoen naar minder dan acht miljoen.

Een aanzienlijk deel van de inkomsten komt op dit moment uit de verkoop van virtuele huisdieren via de website van het spel. Het onderzoeksbureau denkt dat gamers die World of Warcraft spelen, daarom ook bereid zijn binnen het spel geld te betalen. Waarvoor spelers dan moeten betalen is onduidelijk.

Mike Morhaime en Tim Chilton, twee hooggeplaatste ontwikkelaars binnen het gamebedrijf, hebben in interviews aangegeven dat World of Warcraft ooit gratis moet worden. Voor meerdere bedrijven pakte deze keuze positief uit. Bovendien gaat er meer geld om in zogenoemde free-to-playspellen, dan in spellen met een abonnement.

Toch denken de onderzoekers van Superdata Research dat het nog wel even duurt alvorens World of Warcraft als free-to-play wordt aangeboden. De 7,7 miljoen abonnees betalen ruim tien euro per maand aan het gamebedrijf. Het zou lastig zijn hetzelfde bedrag binnen te halen met de verkoop van virtuele goederen in een gratis versie van dezelfde game.


Echt geld binnenkort mogelijk in Warcraft