Grote brand in bedrijfsloods Eygelshoven

In een loods op een bedrijventerrein in het Limburgse Eygelshoven is maandagochtend een grote brand uitgebroken. Omdat in het pand gasflessen liggen opgeslagen, is groot alarm geslagen. Verschillende gasflessen zijn ontploft. Dat laat een woordvoerder van de brandweer weten.

Het vuur brak even na 09.30 uur door nog onbekende oorzaak uit bij het bedrijf aan de Albert Thijsstraat op industrieterrein Laura. Brandweerkorpsen in de hele regio zijn uitgerukt. Rond 11.00 uur leek de brand grotendeels onder controle.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Omstanders worden op afstand gehouden vanwege de grote rookontwikkeling. De brandweer werkt samen met de Duitse autoriteiten omdat de zwarte rookwolk richting Duitsland trekt. Volgens de zegsman is er plaatselijk sprake van wat stankoverlast.

De brandweer heeft bij het bestrijden van de brand zo veel mogelijk gasflessen in veiligheid gebracht waardoor minder gevaar ontstond voor explosies. Uit voorzorg zijn wel enkele bedrijven in de omgeving ontruimd. Naar verwachting kunnen de werknemers maandagmiddag weer terug.

Volgens L1 liggen in de loods duizenden gasflessen. Op de website van het bedrijf BTC staat dat het gassen en chemicaliën verwerkt en recyclet. Het bedrijf neemt onder meer oude gasflessen in.