Dode, gewonden bij autorally Amsterdam

Bij een autorally in het Westelijk Havengebied in Amsterdam zijn zondag vier mensen zwaargewond geraakt toen een auto het publiek inreed. Dat laat een politiewoordvoerder weten.

Het ongeluk op het evenement Amsterdam Short Rally gebeurde rond 13.45 uur. Hoe de auto in het publiek kon belanden is nog niet bekend. Mogelijk vloog het voertuig uit de bocht.

In 2010 viel bij dezelfde rally ook al een gewonde. Een vrouw die het parcours beveiligde werd toen aangereden door een van de deelnemers. Het race-evenement werd zondag voor de 31e keer gehouden. Er deden ongeveer zestig teams aan mee.

Update 20.50 uur
Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft met ontzetting gereageerd op het fatale ongeval tijdens een autorally zondagmiddag in de hoofdstad. "Dit is een afschuwelijk ongeluk", zei Van der Laan. "We leven mee met de slachtoffers en hun familieleden en zullen in de loop van de komende dagen bekijken wat we voor slachtoffers en familie kunnen betekenen."

Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is geweest van het ongeval, waarbij ook nog drie gewonden vielen. "We zoeken heel precies uit wat er gebeurd is. In de loop van de week hopen we de feiten te kunnen beoordelen. Ook wil ik samen met de organisatie van de rally bekijken hoe de risico's op een noodlottig ongeluk als vandaag zoveel mogelijk beperkt kunnen worden", aldus de Amsterdamse burgemeester.

Van der Laan rouwt om'afschuwelijk ongeluk'
Van der Laan rouwt om'afschuwelijk ongeluk' (Foto: ANP)