Directie Sensire poept weer in broek

Een aangekondigde demonstratie heeft de directie van de Achterhoekse zorginstelling Sensire zoveel angst aangejaagd dat zij uit angst voor de veiligheid van het personeel per aanstaande maandag het kantoor sluiten.

Vakbond Abvakabo FNV vindt dat maar vreemd 'Wij bijten niet. Onze leden zijn boos, maar dat mag in deze situatie. Het is onzin dat de veiligheid van het kantoorpersoneel in het geding komt. De dames gaan zitten en zingen een liedje.'

De vakbond verdenkt de directie er eerder van de verantwoordelijkheid te willen ontlopen. Het is niet de eerste keer dat de directie dit hazenpad bewandeld. De vakbond zegt: 'Ze vluchten weer voor ons. Ze hadden aanvankelijk gezegd dat het kantoorpersoneel een vrije dag moet nemen. Dit past bij hun reactie van de vorige keer. Toen kozen ze ook het hazenpad.'

De SP heeft samen met de vakbond een grote actie aangekondigd, zij gaan demonstreren tegen een geplande bezuiniging die behelst dat alle 1100 thuishulpmedewerkers ontslag krijgen als kerstbonus.

De directie heeft al eerder een demonstratie ervaren. Eind juli werd het hoofdkantoor van Sensire ook urenlang bezet. De bezetters wilden toen ook al in gesprek met de directie. Dat kon echter geen doorgang vinden omdat de directieleden hem snel gesmeerd waren via de achterdeur. Wegens zinloosheid is de actie toen snel beëindigd.