Kinect niet langer nodig voor Xbox One

Microsoft is weer teruggekomen op één van de beslissingen bij de Xbox One die kwaad bloed heeft gezet bij gamers. Marc Whitten, corporate vice president voor Xbox Live, heeft namelijk aangegeven dat de Kinect-sensor niet langer verplicht aan hoeft te staan.

Volgens het gewijzigde beleid van Microsoft kun je nu de sensor uitschakelen en zelfs volledig loskoppelen van de console. 

"Net als bij online-functies, werkt de console nog steeds als je hem loskoppelt, alleen kun je dan geen features gebruiken die expliciet de Kinect nodig hebben", aldus Whitten.

"Je hebt de mogelijkheid om de sensor in de instellingen volledig uit te schakelen. In deze modus verzamelt de sensor helemaal geen gegevens. Elke functionaliteit die vertrouwt op stem, video, gebaren en meer zal dan niet werken."

"Je kun de sensor op elk gewenst moment weer aanzetten via de instelingen. als je een spel wilt spelen dat de Kinect-ervaring bevat, dan zal de console automatisch vragen of je de sensor weer wilt aanzetten."

Vooralsnog lijkt het er niet op dat er nu ook een bundel te koop komt zonder de Kinect-sensor. Een woordvoerder van Microsoft heeft namelijk aan website Kotaku aangegeven dat Kinect 'nog steeds een essentieel en integraal onderdeel is van het Xbox One-platform'.