Leonardo DiCaprio wil Vikingkoning spelen

Leonardo DiCaprio heeft een rol als de Noorse Vikingkoning Harald Hardrade op het oog. Filmmaatschappij Warner Bros heeft het scenario gekocht en wil DiCaprio in de hoofdrol. De 38-jarige acteur gaat de film hoe dan ook produceren, schrijft film- en tv-site Deadline.

Hardrade was koning van Noorwegen van 1047 tot aan zijn dood in 1066. In dat jaar leidde hij een veldtocht om Engeland in te nemen, maar die mislukte. Zijn dood luidde het einde van het Vikingtijdperk in. Voordat hij koning werd, bracht Harald zo'n vijftien jaar in ballingschap door, waarbij hij reisde van Kiev Rus in het noorden van Europa tot aan Byzantium, het toenmalige Istanbul.

DiCaprio, een fervent amateurhistoricus, wil al jaren een film over Vikingen maken. Zo was hij ooit in beeld voor een hoofdrol als Vikingkrijger in een film onder regie van Mel Gibson. Het is vast niet toevallig dat de film over Hardrade een epische vertelling moet worden in de stijl van Braveheart, Gibsons film over de middeleeuwse Schotse vrijheidsstrijder William Wallace.