Toch weer 'oude' schrijvers voor Star Trek 3

Alex Kurtzman en Roberto Orci zijn in onderhandeling voor het schrijven van het scenario voor Star Trek 3. De twee schreven ook al de twee voorgaande delen. Onlangs gingen geruchten dat filmstudio Paramount op zoek was naar vers schrijversbloed en al gesprekken had gevoerd met Ashley Miller en Zack Stentz, het duo achter Thor en X-Men: First Class, schrijft The Hollywood Reporter.

De onderhandelingen zouden al enige tijd aan de gang zijn. De moeilijkheid zit hem vooral in de overvolle agenda's van Kurtzman en Orci. Naast hun groeiende tv-imperium, waarbij een serie over de Transformers verscheen en een nieuwe serie over Sleepy Hollow wordt gemaakt, zijn de twee ook bezig met remakes van The Mummy en Van Helsing. Ook werkten ze aan het script voor The Amazing Spider-Man 2 en Edge of Tomorrow. De boekverfilming Ender's Game, die zij produceerden, verschijnt in oktober.

J.J. Abrams heeft zich al aan Star Trek 3 heeft verbonden als producent. Ook hij gaat met zijn regieklus voor Star Wars: Episode VII een drukke tijd tegemoet.

Over de plot van Star Trek 3 is nog niets bekend. De film verschijnt in 2015.