Ria Valk is kankervrij

Ria Valk is kankervrij. De 72-jarige zangeres, die in mei onder het mes ging vanwege huidkanker, kreeg woensdag te horen dat alle kankercellen zijn verwijderd. "Ik ben ontzettend opgelucht", vertelt Ria vrijdag in De Telegraaf.

Valk ging in mei met een verdacht wondje bij de rand van haar neus naar de dermatoloog, waarna huidkanker werd vastgesteld. De zangeres ging in Spanje met spoed onder het mes. "Ik dacht dat alles weggehaald was, maar enige tijd na de operatie kreeg ik een brief van het ziekenhuis."

Daarin stond dat de arts vreesde niet zorgvuldig genoeg te zijn geweest. "Dat vertelde hij me pas toen hij had ontdekt dat ik bekend ben in Nederland. Hij wilde blijkbaar een Murray-achtige affaire voorkomen." Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson, zit momenteel een celstraf uit vanwege zijn betrokkenheid bij de dood van de King of Pop.

Na de brief uit Spanje besloot Ria in Nederland naar het ziekenhuis te gaan, waar ze opnieuw werd onderzocht. "Alles is toch weg, ze kunnen geen huidkankercel meer vinden." Met dat nieuws is Valk zo blij, dat ze naar eigen zeggen niet meer boos is op de Spaanse chirurg. Vreemd vindt ze zijn handelswijze echter wel. "Iedereen moet goed behandeld worden. Daarin hoort bekendheid geen rol te spelen."