Samsung verslaat iPhone in Amerika

Een onderzoek onder Amerikaanse smartphonegebruikers laat zien dat de telefoons van Samsung voor meer tevredenheid onder klanten zorgen dan bijvoorbeeld de iPhone.  Vorig jaar had Apple nog wel de koppositie.

De American Customer Satisfaction Index (ACSI), heeft tijdens haar onderzoek 4112 smartphonegebruikers benaderd, waarbij de gebruikers op diverse punten een beoordeling tussen de 0 en 100 konden geven. Zo werden telefoons beoordeeld op gebruikersgemak, algehele prestaties, batterijgebruik, prijs-kwaliteitverhouding, etc.. Hier kwam uit naar voren dat aan de overkant van de grote plas de Samsung Galaxy III en de Galaxy Note II als de telefoons met de hoogste tevredenheidgraad gezien wordt. Beiden pakken ze op dat gebied het goud met 84 punten. Daar vlak achter, op de tweede plaats volgen de iPhone 5 en de iPhone 4S, met 82 punten. De iPhone 4 pakt brons met 81 punten op de derde plaats.

Samsung was qua telefoonverkoop al wereldmarktleider met een afzet van 213 miljoen stuks in 2012, tegenover een schamele 135,8 miljoen iPhones. Dus helemaal verassend is de uitslag van ASCI niet te noemen.

Sommige journalisten en trendwatchers wachten met smart (no pun intended) op een nieuwe innovatie van iPhone, maar anderen vragen zich af of die innovatie überhaupt nog wel komt en denken het succes van Samsung te verklaren: dat merk is gewoon 'cooler' dan iPhone op dit moment.

De  Galaxy S4 staat niet op de lijst, want die kwam pas tijdens het onderzoek uit.

Hierrr staat de hele lijst.