Geen frisse restart voor Xbox One

Microsoft presenteert de Xbox One 'opnieuw' op gamescom om zo een nieuwe start te maken met de media en consumenten na de nogal chaotische en vooral veranderlijke aankondigingen over de next-gen console van het bedrijf.

Microsoft wil de zorgen over het apparaat en de bijbehorende diensten wegnemen met een eenduidig verhaal om zo meer interesse te kweken voor de release van Xbox One. Volgens een insider was er na de E3-conferentie een hectische 'interne beoordeling' van elk aspect van de Xbox One om deze meer richting de visie van PlayStation 4 te krijgen. Er zijn volgens de bron onder andere interne discussies gevoerd over de prijs, die nu honderd euro hoger ligt dan de prijs van een PlayStation 4.

De 24-uurs online check en het DRM-beleid werden al teruggedraaid. Er is ondertussen ook naar andere kritiek gekeken om te zien of het kan worden verbeterd. Meerdere wijzigingen zijn doorgevoerd en Microsoft heeft er vertrouwen in dat het nu een product is waar het publiek goed op gaat reageren.

Later deze week worden de plannen bekend wat het bedrijf op gamescom gaat doen. Er wordt verwacht dat er een persevenement wordt georganiseerd. Deze zou door Phil Spencer, de vice-president van Microsoft Game Studios en Phil Harrison, de corporate vice-president van Interactive Entertainment, gepresenteerd worden.

Update: Major Nelson, hoofd van de ontwikkelingsafdeling van Xbox Live bij Microsoft, geeft  op Reddit aan dat het verhaal niet waar is. Nou ja, het internet heeft weer wat te doen gehad deze morgen.

Xbox One