Thalys profiteert van verdwenen Fyra

Thalys vervoerde in de eerste helft van dit jaar bijna veertig procent meer reizigers tussen Amsterdam en Brussel. De hogesnelheidstrein profiteerde daarmee van het wegvallen van de Fyra. In totaal steeg het aantal reizigers met 1,2 procent ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. Dat schrijft Thalys dinsdag.

Het aandeel reizigers tussen Amsterdam en Brussel is slechts een fractie van totale aantal mensen dat met de Thalys reist. In totaal vervoerde het bedrijf 3,3 miljoen reizigers in de eerste helft van dit jaar. De omzet nam met 1,7 procent toe tot 246 miljoen euro.

Thalys zet vanaf 7 oktober dagelijks twee extra treinen in tussen Amsterdam en Brussel. Het bedrijf zegt daarmee aan de toegenomen vraag te blijven voldoen. De stijging van het aantal reizigers tussen Amsterdam en Parijs bleef met een toename van 0,1 procent vrijwel gelijk.

Thalys is een samenwerkingsverband van de Franse, Duitse en Belgische spoorwegen. De hogesnelheidslijn rijdt tussen Amsterdam, Brussel, Parijs en Keulen en in de zomer ook naar Zuid-Frankrijk. De klanttevredenheid is volgens het bedrijf zelf bijna negentig procent.