Kleine verliezen op Wall Street

De beurzen in New York lieten vrijdag tijdens een vrij rustige handelsdag overwegend lichte verliezen zien. De handel kreeg wat tegenwind van tegenvallende bedrijfsresultaten. Een goed cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen zorgde voor enige verlichting.

De Dow-Jonesindex stond richting het slot van de handelsdag 0,1 procent lager op 15.538 punten en de S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1689 punten. De Nasdaq steeg licht tot 3608 punten.

De maker van computerspelletjes voor het internet Zynga zakte ruim 14 procent. Het bedrijf kwam met teleurstellende winstverwachtingen en maakte bekend af te zien van de plannen om zich met onlinegokken bezig te gaan houden.

Goudproducent Newmont Mining meldde een onverwacht kwartaalverlies, maar steeg desondanks 1,1 procent. Internetreisbureau Expedia stelde teleur met de winst en stond liefst 26,3 procent in de min.

Koffieketen Starbucks gaf donderdag na het slot van de handel aan het beste kwartaal in zijn 42-jarige bestaan achter de rug te hebben. De omzet groeide daarin met 13 procent, terwijl de operationele winst met een kwart toenam ten opzichte van het voorgaande jaar. Het aandeel Starbucks won 7,4 procent.

Webwinkel Amazon meldde donderdag nabeurs een verlies van 7 miljoen dollar over het afgelopen kwartaal, dat ontstond door investeringen in magazijnen en digitale content. Analisten rekenden in doorsnee op een winst van 28 miljoen dollar. Amazon poetste een eerder koersverlies weg en steeg 2,9 procent.

Ook computerspelontwikkelaar Activision Blizzard stond in de schijnwerpers. Activision neemt het controlerende belang van moederbedrijf Vivendi voor ruim 8 miljard dollar over. Het aandeel Activision won 15,2 procent.

De Universiteit van Michigan maakte vrijdag bekend dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in juli het hoogste niveau heeft bereikt in 6 jaar. Amerikanen zijn positiever geworden dankzij het herstel op de huizenmarkt, de stijgende beurskoersen en de aantrekkende arbeidsmarkt.

De fabrikant van elektrische auto's Tesla Motors profiteerde van een adviesverhoging van Deutsche Bank en ging 4,1 procent omhoog.

De euro noteerde 1,3279 dollar, tegen 1,3259 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van ruwe Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 104,68 dollar per vat. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper.