Britten in de hitte

Hoewel de woorden 'regenachtig' en 'Verenigd Koninkrijk' normaal gesproken vrijwel synoniemen zijn, zullen zonaanbidders er komende week goed aan doen naar het Britse eiland af te reizen. Zaterdag was de heetste dag in zeven jaar; de temperatuur piekte op 31,9 graden in Southampton.

Het warme weer zal volgens Britse meteorologen tot volgend weekend aanhouden. Voor vandaag en woensdag staan temperaturen van 30 graden en hoger op de kaart. De rest van de week zullen de Britten in grote delen van het land kunnen genieten van een aangename 25 tot 30 graden.

Supermarktketen Asda's verkoop van barbecues is in de afgelopen twee weken met 204% gestegen, houtskool met 176 procent. Alleen afgelopen weekend werden er in Asda-filialen drie miljoen worstjes en 1,4 miljoen hamburgers verkocht. Ook zwembadjes (446 procent) en tuinmeubilair (44 procent) verkochten aanzienlijk beter dan normaal.

Britse autoriteiten hebben een hitte-alarm afgegeven. Verschillende risicogroepen hebben dos en don'ts  gekregen omtrent het warme weer.