Gerard Joling vindt ABBA leuk

Gerard Joling sluit niet uit dat zijn liefde voor glitter is veroorzaakt door ABBA. "Ik denk dat dat misschien wel de reden is want het was glitter en glamour allemaal, met disco en hoge schoenen", zegt de zanger, die zegt groot fan te zijn van de Zweedse popgroep, voor de camera van Novum Nieuws.

Joling, die woensdag de wassen evenbeelden van Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid onthulde in Madame Tussauds, weet niet of de Zweden hem ook muzikaal hebben beïnvloed. "Ze spreken wel een groot publiek aan, nog steeds. Het zijn vier fenomenen", vindt de zanger. "Er zijn zo veel liedjes die ik leuk vind en waar ik iets mee heb. Je hoort het ook in de muziek van vandaag, er zitten altijd weer ABBA-elementjes in."

Gerard heeft zijn idolen nog nooit ontmoet. "Nee, alleen nu dan in was. Laten we hopen dat het ook nog een keer in het echt gebeurt."

De ABBA-bandleden zijn in Madame Tussauds gekleed zoals in de clip bij het nummer SOS uit 1975. Na een rondreis door Londen, Wenen en Berlijn zijn de beelden nu drie maanden te zien in Amsterdam.