Brug afsluitdijk sluit niet meer

Een brug in de Afsluitdijk die zaterdag niet meer dicht wilde, blijft zeker tot maandag open staan. Dat meldden de hulpdiensten in Noord-Nederland. De stremming van de brug over de Lorentzsluizen zorgt voor vertraging en filevorming in beide richtingen.

De draaibrug bij Kornwerderzand, op de A7 van Noord-Holland naar Friesland, wil door de warmte niet meer dicht. Dat gebeurde vorige week ook al. Het verkeer wordt voorlopig over een rijstrook aan de andere kant geleid. Daardoor heeft het verkeer richting Noord-Holland, waar geen stremming is, een rijstrook minder tot zijn beschikking.

Door de stremming is richting Friesland een file van ongeveer 5 kilometer ontstaan. De politie in Noord-Nederland waarschuwt automobilisten die vaststaan, aan hun eigen kant van de weg te blijven en niet over te steken. Het verkeer in de tegengestelde rijrichting rijdt daar 130 kilometer per uur.

Een van de onfortuinlijke mensen in de file is RTL-journalist Frits Wester. Hij zou om 13.30 een prijs uitreiken in Harlingen, laat hij weten via Twitter.

Brug in Afsluitdijk tot maandag gestremd
Brug in Afsluitdijk tot maandag gestremd (Foto: ANP)