Hoofdschot was 'ongelukje'

De dood van de 32-jarige Rini van Setten, wiens levenloze lichaam begin februari werd gevonden in Bergambacht, was een ongelukje. De verdachte die heeft bekend het slachtoffer door het hoofd te hebben geschoten heeft dat verklaard, meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag donderdag.

Het onderzoek is bijna afgerond. Naar de verklaring van de verdachte die zegt dat de dood van Van Setten een ongeluk was, wordt nog wel onderzoek gedaan, aldus het OM.

In totaal zijn zes arrestaties verricht in de zaak. Momenteel zitten nog drie mannen van 32 jaar uit Den Haag vast, onder anderen de verdachte die heeft bekend het fatale schot te hebben gelost. Eerder werd bekendgemaakt dat onder de arrestanten leden van de motorclub Satudarah Trailer Trash zitten. Of de drie mannen die nog vastzitten leden van de club zijn, wil een woordvoerder van justitie niet zeggen.

Wel meldt ze dat Van Setten niet is vermoord in het clubhuis van Satudarah Trailer Trash in Den Haag. Eerder werd gemeld dat dit mogelijk wel het geval was. Het slachtoffer is volgens de zegsvrouw elders in Den Haag omgebracht.

Geruchten dat het slachtoffer zou zijn gemarteld voor zijn dood en dat zijn lichaam is verminkt, kloppen volgens het OM niet. De datum van de inhoudelijke behandeling van de zaak is nog niet bekend.