Toename 'gekraakte' Warcraft-abonnementen

Gamers die World of Warcraft spelen, lopen op dit moment een verhoogd risico dat hun account gekraakt wordt. Blizzard Entertainment heeft 'een zorgwekkende toename' geconstateerd in het aantal aanmeldingen van onbekende internetadressen via de website en de mobiele applicatie. Dat laat het gamebedrijf dinsdag weten.

Het bedrijf neemt contact op met abonnees die wellicht getroffen zijn door de mogelijke hack. Ook gebruikers die recent vanaf een ongebruikelijk IP-adres hebben ingelogd, zullen een mail ontvangen van Blizzard. Het bedrijf verzoekt zijn abonnees hun wachtwoord met regelmaat te veranderen.

Het gaat veelal om abonnees die hun account niet beveiligd hebben met een authenticiteitstester. Dit persoonsgebonden apparaatje, of een applicatie op de mobiele telefoon, geeft een code die slechts enkele seconden geldig is. Deze code moet ingevoerd worden bij het inloggen.

Het is niet bekend hoeveel accounts getroffen zijn door de golf aan vermeende hacks. World of Warcraft heeft op dit moment nog 8,3 miljoen betalende abonnees wereldwijd. Blizzard werkt aan een nieuwe online game dat bekend staat als Project Titan. Naar verluidt gaat het om een gratis spel.


Toename 'gekraakte' Warcraft-abonnementen