Koorddanser huppelt biddend over rivierkloof VS

De Amerikaanse waaghals Nik Wallenda is zondag heelhuids over een stalen kabel naar de overkant van de door de Little Colorado uitgesleten kloof gewandeld. De koorddanser overbrugde het vierhonderd meter brede en honderden meters diepe ravijn in nauwelijks meer dan 22 minuten. Hij bedwong de afgrond, niet ver van de beroemde Grand Canyon, zonder zekering.

Wallenda legde de laatste stappen op een holletje af, maar kon zich dat soort lichtzinnigheden even eerder nog niet veroorloven. Honderden toeschouwers en talloze televisiekijkers hielden hun adem in toen de wind, met naar schatting kracht zes, de koorddanser te veel werd en hij halt moest houden. Tweemaal dwongen windstoten Wallenda op de knieën, maar hij krabbelde even zo vaak weer op.

De 34-jarige nazaat van circusartiesten riep de hemel te hulp om 'het ritme uit het koord te halen'. Bijna onafgebroken prevelde hij schietgebedjes. De grillige wind bracht hem niet alleen uit zijn evenwicht, maar blies ook hinderlijke stofdeeltjes in zijn ogen.

Vorig jaar danste Wallenda al eens op een koord over de Niagara-watervallen. Hij staat zevenmaal genoteerd in het Guinness Book of World Records. Zijn volgende uitdaging is het Empire State-gebouw of het Chryslergebouw in New York.