Geen uitstel examen voor klagers Ibn Ghaldoun

Drie leerlingen van de scholengemeenschap Ibn Ghaldoun die een kort geding hadden aangespannen moeten dinsdag gewoon examen doen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam maandag geoordeeld, meldt de NOS. De drie havisten hadden de zaak aangespannen omdat ze het er niet mee eens waren dat hun examens ongeldig zijn verklaard.

De rechter wees in zijn oordeel op het grote aantal spijtoptanten dat zich voor vrijdag op het Ibn Ghaldoun meldde. Twintig leerlingen van de school meldden zich, terwijl op andere scholen slechts in totaal zes leerlingen bekenden te hebben gefraudeerd. Dat wijst erop dat de diefstal van de examens op de school breed bekend was.

De inspectie besloot vorige week dat leerlingen van de islamitische scholengemeenschap alle examens moeten overdoen die eerder uit de kluis waren verdwenen. De teller van het aantal ontvreemde examens staat sinds maandag op 27.

In totaal zitten zes leerlingen van de school vast voor de diefstal. Drie van hen werden eerder maandag gearresteerd. Een zevende verdachte, niet aan de school verbonden, zit niet langer in de cel.